Att leva mellan två val som resulterar i ingen vinst eller förlust...

Vad förlorar vi om vi inte vinner det livet vi vill ha och vad vinner vi om vi förlorar det mest värdefull vi har!? 

En viktig frågeställning, som är inte alls lätt att hitta ett svar till. Det handlar om flera faktorer, bl.a att man ska definiera vad som är det värdefulla som man vill inte riskera att förlora och vad är det man inte kan leva utan, men även hur mycket man tänker kämpa för det man vill ha. Alla vi har olika prioriteringar, men vi kan inte alltid leva i mitten, det kan vara väldigt svårt att välja mellan två saker, för att kanske om man väljer den ena riskerar man sanktioner och isolering från den andre valets sida. Men hur länge tänker man leva under flockets regler!? Hur länge tänker man motstå sitt hjärtas vilja, som kanske även är hjärnans vilja!? Handlar det att man ska segla och kämpa vilken vind man än måste motstå och har hopp på seglen eller ska man leva på kusten bara för att man inte vågar segla… Vem kan garantera faran i resan, eller vem kan begränsa oss från att segla!?

Givetvis finns det alla möjliga hinder i människans liv. Men, ens största hinder är sig själv! Ingen kan begränsa dig förutom dig själv, lever du i underkastelse eller med mod. Du avgör vad du vill göra, med vem du vill leva och hur du lever. Återigen, handlar det om ett aktivt val man bör göra. Dagarna går och livet väntar inte på någon. Vakna för ditt liv… Den som älskar dig kommer säga till dig “jag SA till dig” men den som inte bryr sig kommer säga till dig “jag VILLE säga till dig”. Tro inte alltid att dina närmaste är de mest trogna till dig. Profeten Josef (as)s historia är tillräcklig för att man ska veta att inte vem som helst av dina närmaste vill ha till nyttan och det goda för dig. 

Vi lever en gång, ifall du vet att du inte gör något som din gud har förbjudit och inte ditt hjärta heller så är det inte fel i ditt val, utan kanske i din väg du tar för ditt val, eller fel i dessa människor som inte tillåter ditt val och inte  respekterar det. Ifall du ser att vägen är väldigt svår att gå ensam, hitta en kamrat till dig då :) En som ser dig genom ditt själ, en som ser dig som en transparent spegel, ser ditt inre jag och vill vara med dig inte för någon nytta eller tvång, inte för en crush eller tradition och inte heller för att spendera några dagar med dig - utan en som vill vara med dig för att du är hela världen för den personen. Uppskatta dessa personer i era liv. Inte varje dag man finner de! Jag brukar påminna om det alltid, kanske för att jag ser hur samhället fungerar och hur mycket människor idag är tomma och kan byta livskamrat lika mycket de byter parfym och kläder. Dessa människor som inte byter dig är guldvärda. Lär dig att uppskatta deras närvaro, och om inte deras närvaro existerar, så skapa den du själv! Glöm inte en sak, medans du lever för att nöja andra och följa efter deras anvisningar - se till att inte förlora dig själv och vad du vill ha i ditt liv. 

Innan du säger det är sent, innan du tänker att det redan är kört - kom ihåg att: Where there is life there is hope…  


Bästa hälsningar
Hoda Salemi  

 

 

 

 

 

Allmänt, citat, dagliga liv, känslor, kärlek, socialt, språk, thoughts | 2019, amor, augusti, hemma, känslor, kärlek, livet, love, malmo, malmö, night, saknad, skåne, sommar, sorg, sverige, varmt | | Kommentera |
Upp