En annan chans, inte för andra- för dig!

Godkväll kära läsare! 
Ursäkta mig för det avbrottet jag har haft på bloggen! 
 
Visst är det inte enkelt att bestämma när det är lämpligt att ge en annan chans eller inte!? Det är inget lätt, och det blir svårare ju närmare personen är till er som har orsakat denna skadan... En annan chans kan betyda mycket, allt från att man glömmer skadorna, till att inte glömma skadorna men hoppas på att personen inte skadar en en gång till. Givetvis uppskattar vi olika dessa chanser, vissa utnyttjar de och gör något av det som stannar för evigt och andra kan strunta i det fullständingt medans andra vill göra något men förväntar sig att du kommer med initiativet först (som aldrig bör ske). Vi är också olika när vi ger andra chanser, vissa ger de och tar aldrig chansen tillbaka medans andra ger det som ett testperiod då de är helt säkra av att den nästa kommer aldrig att förändras men de gör det för att ha ett gott samvete. Det gillar jag faktiskt! Man bör se saker från ett annat perspektiv ;) 
 
Varför ska vi alltid göra det för den nästa, varför kan vi inte göra det för oss själva!? Förtjänar vi inte heller en deadline och vändpunkt på vårt lidande? En annan chans till den som skadar kan innebära att vi avslutar det för alltid och istället för att alltid ha en röst i huvudet att vi borde inte ha stängt dörren.. men jag tror också helt på en sak; den som vill kommer krossa denna dörren och den som inte vill kommer inte komma in även om dörren är öppen, så varför förminska oss själva genom att alltid välkomna den som inte bryr sig? Gud har skapat oss fria och så ska det vara!! 
 
En annan chans bör också kunna innebära att du ger det även om du är säker på att personen inte förtjänar den men det är för att du ska ge chansen och ge möjligheten för personen till förändring och kommunkation. Ifall personen inte vill agera då har varje en gjort sitt eller åtminstone valt sin sida! Men viktigast av allt är att samvetet ska vara lugn, att man inte har skadat den andra och att man har inte tagit bort möjligheten. Detta handlar inte om att man inte tror på den andra eller att man inte kan komma över det, utan för att man bör vara rättvis och inte beröva någon annans rätt till att säga det hen har på hjärtat, men även för att behålla självrespekt som är dyrare än allt!! Kom alltid ihåg en sak, ifall din kärlek låter dig ångra dina känslor då är den inte den rätta kärleken. Äkta kärlek låter inte dig hata dig själv och dina dagar, den förgyllar dina dagar. <3 Skilj rätt - finn rätt kärlek! 
 
Kom alltid ihåg att bara för att du gav någon en annan chans ger det inte personen rätten att förminska dig eller leka med dina känslor. Den som vill - kan, och den som bryr sig kunde ha gjort allt även utan en annan chans, men du gav chansen för att bli säker 1100% på att du hade rätt och för att du kan lämna med gott samvete! 
 
Kanske förtjänar de inte det - men du förtjänar det... 
 
Bästa hälsningar
Hoda Salemi 
 
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt, citat, dagliga liv, känslor, kärlek, socialt, språk, thoughts | 2019, amor, autumn, fall, höst, kallt, känslor, kärlek, livet, malmo, malmö, natt, night, oktober, skåne, sorg, sverige, värme | |
Upp