Fjärilen och ljuset

Fjärilen och ljuset… Hur konstigt är det inte att en jämför sig med ljuset för att representera elden, smärtan och slutet, för att säga med andra ord “om du kommer närmare är det ditt slut” - fjärilen dör när den kommer närmare ljuset. Men saken är halvvägs klar, vad vet vi om fjärilen, givetvis är det väldigt fint av ljuset att den varnar i förväg, men den har inte rätten att bestämma istället för fjärilen. Ibland vill fjärilen krama om ljuset även om det kan innebära hennes död då hon ser att hennes liv bortifrån ljuset är värre än döden. Kanske är fjärilens öde döden, men den döden fjärilen väljer bredvid hennes älskade är inte bitter och är själva livet hon väljer. 

Såsom det finns flera typer av fjärilar, den som älskar att blir varnad, den som inte bryr sig om varningen, den som inte ens kommer nära ljuset så finns det flera typer av ljus. Den farligaste typen av ljus är den som bränner fjärilen innan den har kommit närmare, vars värme är den vackraste fjärilen har känt. Denna typ av ljus skadar även av lång håll. De är helt enkelt oemotståndliga. Problemet blir när dessa typer av ljus fegar ur, de slocknar och fjärilen blir vilse, den hittar inte vägen helt enkelt, kanske vill andra krafter att de slocknar, dock väljer vissa fega ljus att förbli i mörker för att den och fjärilen inte ska kunna förenas. Ibland är det deras aktiva val och ibland kan det vara andra påtvingade val - dock har ljuset själv valt att få bort fjärilen från sin krets, den har aldrig kämpat för att krama fjärilen. 

Vi människor är också som ljuset och fjärilen i vårt liv, vi skyddar de vi älskar oavsett allt, ibland kan det innebära att man förs bort av en persons liv ifall man ser att personen far illa, dock ska man veta att separationen är aldrig rätt, ibland är det finare att brinna tillsammans i elden man själv väljer än att leva i en istid som en levande död. Livet utan ens älskade är värre än döden, men inte alla är tillräckligt mogna till att förstå det… 

/ Hoda Salemi

 
Allmänt, citat, dagliga liv, känslor, kärlek, socialt, språk, thoughts | |
Upp