Malmö, vart är du på väg?!

Obehag, tvivel, rädsla och massa olika känslor känner man när man vandrar på Malmös gator. Att man vet inte om man någon gång kommer att återvända hem igen eller inte, att man inte vågar gå ut i mörkret även om det är inte sent på kvällar, att man undviker träningen, eller biblioteket bara för att man inte känner samma säkerhet och trygghet som innan. Flera mord i en månad och i samma stad är inte behaglig och acceptabelt, att oskyldiga personer mördas brutalt och utan barmhärtighet är ingenting att vara stolt och glad över! Malmö ska vara känd för integrering, kärlek, frihet och trygghet, inte för segregering, kriminalitet, rasism och hat! 
 
Anar ni att en 16 åring blir mördad brutalt och ingen vet fortfarande vem som ligger bakom hans mord? Kan någon av oss känna för några sekunder vad hans föräldrar känner, vad hans nära och kära känner och hur alla människor som känner sig träffade i Malmö känner? Ingen kan försäkra vår säkerhet och trygghet längre, för staten SOVER, precis, staten sover och hade de mer erfarenhet av deras jobb hade inte Rosengård fått stämplingen att den är  "den kriminella delen av Malmö" eller att det "det farliga området", det skadar ändå staten lika mycket såsom den skadar OSS, människorna som bor i Malmö och som vill vistas fri när och var de vill utan att känna att man kan få en skott i ryggen eller i bröstet den tiden man är ute! Det kan låta skrattretande att man kan känna på det viset när befolkningen är väldigt större än antal mord men ingen vet vem är den nästa på listan, ingen vet om det är JAG eller DU! 
 
Orsakerna är många bakom den ökade brottsligheten i Malmö, men en av de främsta orsakerna är våran tystnad, att vi sörjer i några dagar och efteråt fortsätter vi våra liv som om ingenting hände, igår var det en läkare och en tonåring, vem kan garantera dagen och morgondagens säkerhet, ingen! Därför bör vi ta initiativet och sätta stopp på det här, ingen barn ska känna sig rädd och ingen vuxen ska behöva vara orolig. Eftersom det här har gått för långt nu... 
 
Må din vackra själ vila i fred Ahmed och ingen ska glömma dig, och ingen ska behöva gå igenom det du gick igenom! 
 
//Hoda Salemi 
 
 
 
 
 
Upp